Valdresvegen 4, 2816 Gjøvik
(+47) 61 18 60 60
post@tannlegesorbyen.no

Tjenester


Undersøkelse

Består vanligvis av å sjekke tenner og munnhule, samt røntgenbilder og rens av tenner.

Fyllingsterapi

Skjer ved reparasjon av hull eller skader på tennene. Vi bruker kun hvite fyllinger (kompositt eller glassionomer). Pasienten velger selv om han/hun ønsker bedøvelse ved eventuell boring.

Tannkjøttsykdom (periodontitt)

Tannkjøttsykdom kan være enkel å behandle ved at tannlegen renser grundig i tannkjøttlommene, samt at pasienten instrueres i hvordan renhold skal gjøres på egenhånd. I de alvorligste tilfellene henvises pasienten til spesialist.

Kroner/broer

Lages når tennene har så omfattende skader at fyllingsterapi ikke er godt nok, eller når tenner er gått tapt. Tannen slipes til og avtrykk tas. Dette sendes til tanntekniker som lager en porselenstann. Den nye tannen sementeres så på plass av tannlegen. En bro består av flere kroner som henger sammen.

Rotfylling

Hvis en tann dør eller blir betent, må man trekke eller rotfylle den. Man borer inn i nervekanalen, fjerner rester av nerver og blodårer, og legger inn et bakteriedrepende medikament. Dette kan da ligge i ro noen uker før tannen rotfylles permanent. Behandlingen gjøres ofte i 2-3 seanser.

Proteser

Dersom noen eller alle tenner mangler kan pasienten få proteser. Her sitter kunstige tenner på en plate som er spesialtilpasset pasienten.

Kirurgi

Dentoalveolær kirurgi, som for eksempel fjerning av visdomstenner, vanskelige røtter og rotspissamputasjoner, gjøres her på klinikken av vår svært erfarne og dyktige oralkirurg Ulf Jonsson. Han tilbyr også implantatkirurgi.

Nyttige lenker

Akuttvaktinformasjon

www.helfo.no (rettigheter og plikter i folketrygden)  

www.tannvern.no 

www.helsedirektoratet.no 

www.tannlegeforeningen.no