TjenesterBestår vanligvis av å sjekke tenner og munnhule, samt røntgenbilder og rens av tenner.
Skjer ved reparasjon av hull eller skader på tennene. Vi bruker kun hvite fyllinger (kompositt eller glassionomer). Pasienten velger selv om han vil ha bedøvelse før eventuell boring.
Tannkjøttsykdom kan være enkel å behandle ved at tannlegen renser grundig i tannkjøttlommene, samt at pasienten instrueres i å holde rent. I de alvorligste tilfellene henvises pasienten til spesialist.
Lages når tennene har så omfattende skader at fyllingsterapi ikke er godt nok, eller når tenner er gått tapt. Tannen slipes til og avtrykk tas. Dette sendes til tanntekniker som lager en porselenstann. Den nye tannen sementeres så på plass av tannlegen. En bro består av flere kroner som henger sammen.
Hvis en tann dør eller blir betent, må man trekke eller rotfylle den. Man borer inn i nervekanalen, fjerner rester av nerver og blodårer, og legger inn et bakteriedrepende medikament. Dette kan da ligge i ro noen uker før tannen rotfylles permanent. Behandlingen gjøres ofte i 2-3 seanser.
Dersom noen eller alle tenner mangler kan mange lage proteser. Her sitter kunstige tenner på en plate som er spesialtilpasset pasienten.
Dentoalveolær kirurgi som for eksempel fjerning av visdomstenner, vanskelige røtter og rotspissamputasjoner, gjøres her på klinikken av vår svært erfarne og dyktige oralkirurg Ulf Jonsson.


Bleking av tenner og andre estetiske forbedringer ordner vi.